Searching...

Mark

utorak, 4. lipnja 2013.

Zimo: Zynga u problemima, otpušta 520 zaposlenika

Zimo
Blog o društvenim mrežama, multimediji i dizajnu
Zynga u problemima, otpušta 520 zaposlenika
Jun 4th 2013, 09:48

Kako bi uštedjela 80 milijuna dolara, tvrtka koju su proslavile društvene igrice poput FarmVillea, najavila je otkaze za 520 od sadašnjih 2900 zaposlenika. Zatvaraju urede u New Yorku, Los Angelesu i Dallasu. 

"Danas je težak i emocionalan dan za Zyngu i svakog njenog zaposlenika." - napisao je CEO Mark Pincus u svom pismu zaposlenicima. Između ostalog, u pismu se navodi kako tvrtka donosi ovu odluku s pozicije financijske moći, no jasno je da se Zynga ipak nalazi u problemima.

Svi otpušteni zaposlenici dobiti će, ako je vjerovati Pincusu, izdašne otpremnine. Prema izvorima na koje se poziva portal AllThingsD, otpremnine će se protegnuti na nekoliko mjeseci a uključivat će i mogućnost uzimanja dionica tvrtke.

Kako kaže Pincus, u budućnosti će se društvene igre igrati na mobilnim platformama, a trenutna veličina tvrtke ne odgovara potrebama za razvoj na tim platformama. Čini se kako je Zynga postala prevelika i teško se nosi s konkurencijom koja s timovima od samo nekoliko ljudi razvija zarazne igre za mobilne operativne sustave Android i iOS.

Ulagači na Wall Streetu nisu dobro primili vijest o otpuštanju radnika. Vrijednost dionice pala je danas za 12%, na 3 dolara. Time se vrijednost kompanije smanjila na 2,4 milijarde dolara. Podsjetimo kako je tvrtka krajem 2011. godine, kad se pojavila na burzi, imala procijenjenu vrijednost od 7 milijardi dolara. 

Iako otpuštanje radnika i pad vrijednosti dionica upućuju na loše stanje u kompaniji, ovaj potez ne mora imati dugoročne štetne posljedice za kompaniju. Nove uspješnice s kojima se tvrtka hvali, poput igrice Running with Friends kojoj su korisnici dali uglavnom odlične ocjene, pokazuju da Zynga definitivno ima sve što je potrebno da uspjeh s društvenih mreža ponovi i na mobilnim platformama.

Facebook Google Plus Twitter
You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

0 komentari:

Objavi komentar