Searching...

Mark

subota, 8. lipnja 2013.

Zimo: Kako ćemo izgledati u budućnosti?

Zimo
Blog o društvenim mrežama, multimediji i dizajnu
Kako ćemo izgledati u budućnosti?
Jun 8th 2013, 11:05

Prošlost je tu da iz nje učimo i gradimo bolje sutra. O njoj imamo dostupne informacije, bilo apstraktne, bilo vizualne. Upravo ove vizualne su nam možda najbliže, a pogled u budućnost čini ih još zanimljivijima.

Znanstvenim prikazom našeg razvoja danas znamo da su klimatski uvjeti na Zemlji prije 800 000 do 200 000 godina uvjetovali promjene u našem fizičkom obilježju te su se lubanja i mozak svojom veličinom utrostručili čime je naše lice postalo ravnije u odnosu na naše pretke. S današnjeg stajališta realno se pitati kako će nadolazeće promjene, koje su neupitno i tehnološki uvjetovane, utjecati na naš fizički razvoj? Istraživač Nickolay Lamm tako se udružio s dr. Alan Kwanom, računalnim genetičarom te su zajedno pokušali doći do jednog od mogućih odgovora. Svoje su zaključke iznijeli zanimljivim ilustracijama čovjeka budućnosti.

Tipičan izgled muškarca i žene u 2013.godini prema Nickolay Lammu.

20 000 godina kasnije ljudi imaju primjetno veću glavu s izražajnim čelom što je rezultat razvijanja i širenja mozga. Čovjek će koristiti komunikacijsku leću čija je preteča Google Glass, a biti će smještena u očima – na ilustraciji prikazana žutim krugovima.

60 000 godina od danas najprimjetnija razlika je ponovo u rastu lubanje i čela, ali i dodatna pigmentacija kako bi si olakšali negativan UV utjecaj na kožu koji je sada puno snažniji. Oči će postati veće kao odgovor na izvor informacija koji će sezati dalje od same orbite Zemlje. Shodno tome Kwan očekuje razvoj debljih očnih kapaka i izražajniji očni luk zbog gravitacijskih problema.

Za 100 000 godina bit ćemo apsolutni majstori morfološke genetike te ćemo moći sami odabirati obilježja naše djece. Oči će još uvijek rasti zajedno s čelom, ali bi cijelo lice trebalo biti unutar pravila zlatnog reza.

Osim lica, gdje nam se oči danas čine abnormalno velikima, razvoj nosnica za lakše disanje također bi trebao biti značajan. Kosa bi trebala postati gušća i čvršća kako bi onemogućila gubitak topline iz glave. Iako bi tada trebali biti u stanju kontrolirati gene nerođene djece, tehnološki implantanti neće više biti posljednji krik mode jer će čovjek sve više težiti izgledu u svom izvornom obliku. 

Facebook Google Plus Twitter
You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

0 komentari:

Objavi komentar