Searching...

Mark

ponedjeljak, 3. lipnja 2013.

Zimo: Festival Republike u Rijeci objediniti će tri velika festivala

Zimo
Blog o društvenim mrežama, multimediji i dizajnu
Festival Republike u Rijeci objediniti će tri velika festivala
Jun 3rd 2013, 11:41

Rijeka od 18. do 20. srpnja postaje središte kreativaca koji oblikuju budućnost suvremenog svijeta, a gdje će se na jednom mjestu predstaviti tri eminentna festivala koja se inače održavaju na tri različita kontinenta, Share, AMAZE i Pause.

Uz njih pojačanje će činiti RockPaperStartups i Start Art Expo, a ovo trodnevno okupljanje ugostite će neke od najkreativnijih i najuzbljdivijih umova današnjice i objediniti ponajbolje regionalne kreativne ideje.

Među stotinjak vodećih predavača iz svijeta i regije, naći će se predstavnici Googlea i Mozille, ali i gurui društvenih mreža, međunarodne zvijezde internet aktivizma i socijalne prakse, vodeći IT poduzetnici, kao i neki od najpoznatijih svjetskih blogera.

Na festivalu Republike između ostalih gostovat će Googleov inženjer sigurnosti Morgan Marquis-Boire, poznati SF pisac i jedan od tvoraca cyberpunka Bruce Sterling, predstavnica Mozilla Foundationa i aktivistica Creative Commonsa Michelle Thorne, nezavisni istraživač kompjuterskih sigurnosnih sustava, haker i ključni član Tor projekta Jacob Appelbaum, programer kompjuterskih igara Rami Ismail te Toch studio koji među svoje klijente ubraja Nike, MTV Europe i Joaquína Cortésa.

Republika će se odvijati na dvije lokacije, zaštićena spomenika kulture u vlasništvu Grada Rijeke - brodu Galeb i bivšoj tvornici Rikard Benčić, koje će na ovaj način dobiti potpuno novu namjenu. Brod s čuvenom poviješću i stare industrijske hale tijekom tri dana oživjet će kroz predavanja, panele, radionice, filmske projekcije, izložbe, zabavni i glazbeni program i okupiti napredne mislioce sa svih strana svijeta. 

Ulaznice za Republiku po cijeni od 30 eura uskoro će biti u prodaji. Za sve kreativne ljude koji žele biti dio Republike bit će otvoren i natječaj za stipendije koje će uključivati smještaj i ulaznicu. Broj stipendija bit će ograničen, a više informacija o ulaznicama i stipendijama bit će uskoro dostupno na web stranici festivala www.republika.io.

Facebook Google Plus Twitter
You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

0 komentari:

Objavi komentar