Searching...

Mark

nedjelja, 9. lipnja 2013.

Zimo: CARNet dobio nagradu Europske komisije za inovacije u javnoj upravi

Zimo
Blog o društvenim mrežama, multimediji i dizajnu
CARNet dobio nagradu Europske komisije za inovacije u javnoj upravi
Jun 7th 2013, 08:23

CARNetov projekt EQEdu nagrađen je u natječaju Europske komisije "Europska nagrada za inovacije u javnoj upravi". EQEdu jedan je od tri najbolja projekta u kategoriji obrazovanja i istraživanja, a nagrada iznosi 100.000 eura.

CARNetov projekt jedan je od ukupno devet nagrađenih projekata. Ostali pobjednici dolaze iz Finske, Nizozemske, Portugala, Slovačke, Španjolske, Švedske i Ujedinjenog Kraljevstva. 

Stručni žiri odabrao je pobjednike između 203 prijavljena projekta. Kriteriji su bili originalnost inicijative i mogućnost širega korištenja istog modela,
gospodarski učinak inicijative na društvo, relevantnost inicijative u odnosu na probleme s kojima se društvo trenutačno suočava te plansko korištenje dodijeljenih sredstava.

Cilj projekta EQEdu je omogućiti kvalitetno i sveobuhvatno učenje na daljinu i e-obrazovanje što širem broj korisnika – nastavnika i učenika. Tu se prvenstveno misli na povezivanje 26 osnovnih škola u ruralnim, udaljenim i izoliranim područjima pomoću videokonferencijske i druge informatičke opreme. 

Osvojeni novac CARNet mora upotrijebiti za daljnji razvoj projekta a rezultate će predstaviti sljedeće godine na konferenciji o inovacijama u Bruxellesu.

Facebook Google Plus Twitter
You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

0 komentari:

Objavi komentar