Searching...

Mark

utorak, 11. lipnja 2013.

Gadgeterija: [VIDEO] Sony konačno otkrio PlayStation 4. Microsoft je zaradio nož u leđa

Gadgeterija
Dnevni blog o gadgetima i raznim internetskim bizarnostima
[VIDEO] Sony konačno otkrio PlayStation 4. Microsoft je zaradio nož u leđa
Jun 11th 2013, 11:36

_0009_PS4_09
Sonyjevo rješenje konačno je ugledalo svjetlo dana – a svoj potez je odigrao fenomenalno. Pričekavši da Microsoft otkrije svoju Xbox One konzolu u potpunosti, potkopali su je – kako cijenom, tako i nekim mogućnostima.

U drugom dijelu veljače Sony je tako održao neslavnu pressicu u kojoj je bilo predstavljeno sve osim konzole. Dva mjeseca nakon toga, uslijedio je i prvi teaser video nove konzole, a noćas je konačno i predstavljena.

Sonyjeva nova konzola izgleda potpuno drugačije od prethodnika, a u mnogočemo podsjeća na svoju drugu generaciju (ali i Xbox One u italic varijanti). Dijelovi kućišta su matirani, dok su drugi sjajnog premaza. U skladu sa starim Sonyjevim običajem, konzolu je moguće postaviti i u uspravan položaj. Većina tehničkih podataka vezanih za nju je poznata od ranije, no vrijedi detaljizirati neke stvari.

PS_Camera_01 _0001_PS4_02 _0003_ps4_03 _0002_PS4_04

Jezgru PS4 čini AMD-ov čip s osam Jaguar jezgri (slično kao i Xbox One) uz pripadajuću Radeon grafičku jedinicu. Sustav je opremljen s 8GB GDDR5 radne memorije, Blu-ray optičkim pogonom i ugrađenim tvrdim diskom od 500GB. Dodatnu opremu čini PlayStation 4 Eye dvostruke kamerice (1280×800 uz 60fps) sa četiri mikrofona – no ona nije uključena u konzolu, kao što je riječ kod Xbox One. Ugrađeni disk je moguće nadograđivati, ako je vjerovati kompaniji. Više tehničkih podataka je moguće pronaći u dokumentu (.pdf format).

Controller_04

Ipak, za razliku od konkurenta, Sony tvrdi kako nova konzola neće tražiti 24-satnu internet provjeru niti će ograničiti preprodaju kupljenih igara, barem kada je riječ o materijalu na optičkim diskovima. Čak su na službeni YouTube kanal stavili video kojim se otvoreno rugaju Microsoftovom rješenju:

Što se igara tiče, najavljena je hrpa naslova: Destiny, Final Fantasy XV, Kingdom Hearts III, The Dark Sorcerer, The Order 1866, i još hrpu drugih. Playstation 4 stiže krajem godine po cijeni od 399€ (399$), što je za 100€ niže od Xbox One – no u tu cifru nije uključena i kamerica (49€). Cijeli Sonyjev E3 event je moguće pogledati u nastavku:

Facebook Google Plus Twitter
You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

0 komentari:

Objavi komentar