Searching...

Mark

ponedjeljak, 10. lipnja 2013.

Gadgeterija: Nitko nema pojma što Apple točno donosi na WWDC 2013

Gadgeterija
Dnevni blog o gadgetima i raznim internetskim bizarnostima
Nitko nema pojma što Apple točno donosi na WWDC 2013
Jun 10th 2013, 11:23

wwdc2013
Očekivanja su jedno, predviđanja nešto drugo, a znanje nešto sasvim treće. Kako je najpoznatiji Apple entuzijast John Gruber lijepo sročio – nitko, ali baš nitko nema pojma što donosi današnji WWDC 2013 – pa ni on. Čini se kako je Tim Cook mislio ozbiljno lani kada je rekao da će se trud za očuvanje tajnosti drastično povećati.

Što se u konačnici zna vezano za današnji dan? Jony Ive je već neko vrijeme za kormilom iOS-a, a praktički sve glasine i nagađanja do sada smatraju da će prvi put uopće, hardver i operativni sustav konačno komunicirati istu minimalističku poruku. Tim Cook je nedavno tek potvrdio kako je Ive ključna figura u svemu što se odvija. Što će u konačnici to biti – nitko u medijima ne može biti potpuno siguran, ali je jasno da, kad je već riječ o Appleu, dizajn neće biti samo ono “što se vidi”. John Gruber smatra kako će doći hrpa promjena s funkcionalne strane – na koji način neke stvari rade u sustavu.

Za pretpostaviti je i to da će iOS integrirati više društvenih mreža, što je Tim Cook dao naslutiti u razgovoru na D11 konferenciji krajem svibnja. Ono što je najizglednije je Flickr integracija, a u priči je vjerojatno i video servis Vimeo. S druge strane, čitava hrpa “iscurenih” informacija se do sada pokazala lažnom, bez iti jednog konkretnog podatka.

Nije teško za pretpostaviti da se danas neće vidjeti novog Apple hardvera – WWDC je ipak orijentiran na nešto drugo, a tu su naravno i Cookove riječi tijekom nedavnog kvartalnog izvještaja. Mnogi su “hardverskih najava neće biti uskoro” preformulirali u to da se neće predstaviti ništa “novo”, ali da bi se svejedno moglo vidjeti osvježenje Mac linije proizvoda – i to novim Intel Haswell čipovima.

Bilo kako bilo, WWDC 2013 počinje večeras oko 19h po srednjeeuropskom vremenu.

Facebook Google Plus Twitter
You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

0 komentari:

Objavi komentar