Searching...

Mark

četvrtak, 13. lipnja 2013.

Gadgeterija: Neke aplikacijske ikone na iOS 7 su ružne. Gdje je točno stvar zakazala?

Gadgeterija
Dnevni blog o gadgetima i raznim internetskim bizarnostima
Neke aplikacijske ikone na iOS 7 su ružne. Gdje je točno stvar zakazala?
Jun 13th 2013, 11:01

ios7-glavna
Appleova nova generacija iOS platforme nedavno je predstavljena na keynoteu od kakvih dva sata – i već je rečeno kako je sučelje uistinu predivno. Međutim, neke stvari mnogima ne štimaju – što je razlog koji leži iza toga?

Je li Jony Ive zabrljao stvar? Možda – ali ne toliko vlastitim rukama, već činjenicom da je po svemu sudeći iskoristio dva različita tima za rad na ikonama sistemskih aplikacija za iOS 7, upravo onim dijelom koji se našao na meti mnogobrojnih dizajnera koji su se (i ovaj put) odlučili ili plasirati svoja rješenja ili čisto izrugati onome što je Apple predstavio.

Dok ikonice odgovaraju novodizajniranom sučelju i elementima koji su se pojavili u novoj generaciji Appleove mobilne platforme, međusobno se prilično razlikuju u stilu i izvedbi – i uistinu izgleda kao da ih je radilo više ljudi a ne jedan tim. Podatak ima savršenog smisla, a izvori su za The Next Web potvrdili kako je Ive za dizajn dovukao i print i web marketing dizajnerske timove kako bi radili na ikonama. Neusklađenost ikonica poput onih za Safari preglednik i Mail aplikaciju je jasno vidljiva i uslijed nedostatka komunikacije (a posebno vremena) završile su na “neslavnom” prikazivanju. Za sada se, međutim, barem taj segment ne treba uzimati kao gotova stvar.

Obzirom na to kako je u više navrata rečeno u kolikoj je stisci s vremenom bio Apple da pripremi iOS 7 do WWDC konferencije – to ne čudi, isto kao što ne bi trebalo čuditi ako većina ikonica osvane u sređenoj, ispoliranoj varijanti na jesen – kada bi platforma trebala postati dostupna korisnicima iUređaja.

Izvor: TNW

Facebook Google Plus Twitter
You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

0 komentari:

Objavi komentar