Searching...

Mark

petak, 7. lipnja 2013.

Gadgeterija: Bitka preko Bare: Apple još uvijek tuče Samsung

Gadgeterija
Dnevni blog o gadgetima i raznim internetskim bizarnostima
Bitka preko Bare: Apple još uvijek tuče Samsung
Jun 7th 2013, 11:53

samsung-vs-apple
Ako je vjerovati podacima koje je prije par dana objavila analitička kompanija comScore, Apple na SAD tržištu ostaje vodećim proizvođačem pametnih telefona, usprkos žestokoj navali koja se očekivala od strane Samsunga. Dok je u razdoblju od siječnja tekuće godine Apple dobio 1.4 boda u udjelu, Samsung je dobio 0.6 bodova.

Tako se za travanj ukupni udio Applea popeo na 39.2%, a Samsunga na okruglih 22%. Bez posebnog čuđenja, to se dogodilo nauštrb ostalih mobilnih proizvođača (HTC, Motorola, LG), koji su redom zabilježili pad udjela. Ukupni broj smartphone pretplatnika se popeo na 138.5 milijuna u travnju, što je povećanje za kakvih 7% u odnosu na siječanj ove godine.

krkmskrkm

Kada je riječ o distribuciji smartphone platformi, opet bez posebnog iznenađenja, vodi Google – iako već mjesecima bilježi minijaturan pad dok Appleovo rješenje raste. U travnju tako Google drži okruglih 52% udjela (uz pad od 0.3 boda), a slijede Apple s 39.2% (porast od 1.4 boda), BlackBerry s 5.1% (pad od 0.8 bodova), Microsoft s 3% (i pad od 0.1).

comscore2

Izvor: comScore
Ilustracija: MBAOnline

Facebook Google Plus Twitter
You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

0 komentari:

Objavi komentar