Searching...

Mark

utorak, 7. svibnja 2013.

Zimo: Zanimljiva i korisna aplikacija ‘Policija zaustavlja’ ima još zanimljiviju priču o suradnji

Zimo
Blog o društvenim mrežama, multimediji i dizajnu
Zanimljiva i korisna aplikacija 'Policija zaustavlja' ima još zanimljiviju priču o suradnji
May 7th 2013, 06:38

policijaMožda ste mogli primijetiti na Facebooku stranice ‘Policija zaustavlja‘ gdje ljudi objavljuju ukoliko vide negdje policiju kako bi ljude upozorili na usporavanje i oprez u prometu.

Antonio Kuljanac, Nebojša Veron i Nikša Vlahušić dijele istu priču a pronašli su jedni druge sasvim slučajno — imali su istu ideju na kojoj su radili.

Kao i svaka priča tako i ova kreće od same ideje. Antonio kaže kako su Facebook stranice ‘Policija zaustavlja’ postale sve popularnije gdje su se sve češće objavljivale informacije kako administratora tako i samih korisnika. “Očigledno je da bi bilo pametno da se takve objave na neki način automatski proslijede na vaš pametni telefon” — kaže Antonio, koji je nedugo zatim potrošio nekoliko dana prije nego je objavio prvu verziju aplikacije ‘Policija zaustavlja’ na Google Playu.

S druge strane Nebojša Veron primijetio je ove Facebook stranice koje su mu čak i nekoliko puta pomogle, no kaže kako je uvidio problem dostupnosti tih informacija na brži način. “Svaki put otvarati Facebook, tražiti ponovo tu stranicu i otvarati ju i nije baš najefikasnije rješenje. Puno je praktičnije jednim klikom otvoriti nativnu mobilnu aplikaciju i dobiti informacije koje su nam potrebne” — kaže Nebojša.

Nebojša je počeo s dizajnom iPhone aplikacije koji je kasnije poslao svom kolegi Nikši Vlahušiću — inače iOS developeru. Njemu se naravno ta ideja jednostavne aplikacije svidjela stoga je Nebojša krenuo s izradom backenda s kojeg mobilna aplikacija dohvaća listu svih Facebook stranica i prikazuje njihov sadržaj.

Nakon toga, Nebojša je htio zakupiti domenu policijazaustavlja.com no ona je već bila zauzeta. “Otvorio sam stranicu i vidio link na Android aplikaciju (koju smo također planirali razviti). Odmah sam kontaktirao Antonia, vlasnika domene i brzo smo se dogovorili da ćemo to sve staviti pod isto ime i tako podržati te 3 platforme”.

Android aplikacija Antonia već je jedno vrijeme dostupna putem Google Playa i zabilježeno je preko 11.000 preuzimanja, a ažurirana je već pet puta, dodana su nova mjesta i nove mogućnosti. Oglasa nema, no postoji mogućnost da se i to promijenio kako bi se nešto zaradilo iz cijelog projekta.

Za korisnike s iOS uređajima, stižu dobre vijesti. Nebojša kaže kako je aplikacija dovršena prije nekoliko dana i poslana je na App Store na odobravanje. Kao i Antonio tako i Nebojša kaže kako mu je ovo prvenstveno hobi kojim želi sebi olakšati neke stvari, a sigurno će pomoći i nekom drugom, no ako im se ukaže prilika za zaradu rado će ju iskoristiti!

Policija zaustavlja nalazi se među 10 najpopularnijih besplatnih aplikacija na Google Playu i možete ju preuzeti na linku ispod.

policija-zaustavlja-download

Facebook Google Plus Twitter
You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

0 komentari:

Objavi komentar