Searching...

Mark

nedjelja, 26. svibnja 2013.

Zimo: Spavajte bolje uz vaš Android

Zimo
Blog o društvenim mrežama, multimediji i dizajnu
Spavajte bolje uz vaš Android
May 26th 2013, 10:45

Već je neko vrijeme svima jasno da bi bez vlastitih pametnih telefona teško izdržali dan. Nije tu samo riječ o ''ovisnosti'' ili o komotnim navikama, već i o čistoj funkcionalnosti.

Svatko od nas koristi barem nekoliko različitih aplikacija koje pomažu u obavljanju svakodnevnih zadataka, bilo da je riječ o sastavljanju šoping liste, raznih podsjetnika i li pak plaćanja računa. Većinu tih aktivnosti ljudi obavljaju tijekom dana, dok su budni, no što ako nam naši smartphone uređaji mogu pomoći i dok spavamo?

O važnosti sna ne treba trošiti riječi, a to jako dobro zna ekipa koja stoji iza jedne od najkvalitetnijih Android aplikacije za podizanje kvalitete sna. 

Sleep as Android nudi zaista ogroman set različitih mogućnosti, od kojih je možda najzanimljivije praćenje ciklusa spavanja. Smartphone se postavi na krevet te na taj način prati pokrete i intenzitet spavanja. Temeljem toga aplikacija detektira najbolji trenutak za buđenje, bilježi koliko je vremena provedeno u dubokom snu, omogućuje postavljanje ''idealnog'' trajanja spavanja te računa suficit ili deficit sna.  Osim toga nudi i blago buđenje uz stupnjevito podizanja volumena glazbe, glazbu kao uspavanku uz vlastitu playlistu, obavijesti o tome da je vrijeme za otići na počinak, snimanje zvukova odnosno hrkanja, backup na Dropbox i Google Drive, povezivanje s društvenim mrežama i još mnogo toga.

Svi prikupljeni podaci prikazuju se u formi grafova raspoređeni po danima i satima provedenih spavajući, a za one koje se teže bude nudi se niz zadataka koji moraju poduzeti prije nego što se alarm ugasi poput rješavanja jednostavnih matematičkih operacija ili ispunjavanja captcha modula.

Za kraj recimo da je besplatna probna verzija aplikacije na Google Playu traje 2 tjedna, nakon čega treba platiti 2,89$ za trajno korištenje. 

Facebook Google Plus Twitter
You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

0 komentari:

Objavi komentar