Searching...

Mark

petak, 17. svibnja 2013.

Zimo: Put oko svijeta u dva klika

Zimo
Blog o društvenim mrežama, multimediji i dizajnu
Put oko svijeta u dva klika
May 17th 2013, 08:14

Otkrivati nešto novo, upoznavati druge kulture znači razvijati se i učiti prihvaćati ljudske različitosti. U konačnici, to je zdrava odlika modernog društva.

Kolumbo je imao brodove, Jasna Zlokić vlakove dok smo mi danas prepušteni lepezi koja seže od autostopiranja do privatnog leta. Izbor često ovisi o vremenu, a još češće o budžetu. Kako pokušati pomiriti to dvoje na zadovoljstvo svih nas razmišljala je u Moskvi grupa fotografa čija su velika strast panoramski snimci. Ovo pitanje rezultiralo je nevjerojatnim setom fotografija koje su potom strastveni rusi pretvorili u 3D panoramske video zapise. Ideja je vrlo jednostavna — sjednemo u helikopter, letimo iznad odredišta i klikamo dok nema dovoljno materijala za napraviti fenomenalnu video panoramu New Yorka. Ili Sydneyja. Ili Pariza. You name it - they have it.

Dečki za sada u svojoj sjajnoj galeriji imaju preko 100 panorama dok im trenutni plan seže do simboličnih 360. Iako primarno orijentirani na klasične video panorame u trenucima odmora prikazali su i život iz perspektive jednog sendviča kao i zavodljive pokrete tanga na ulicama Buenos Airesa.

Nisu se libili krenuti ni ispod površine vode kao ni ulaska u spilje, a jednako tako odveli su nas i na najviši planinski vrh svijeta. Nekoliko odabranih snimaka iskoristili su i za izuzetne sferične video snimke za čiji su doživljaj potrebne odgovarajuće naočale. Još uvijek vrlo aktivni dobili su pitanje zašto se ograničiti samo na Zemlju te su odmah potom poslali sondu u stratosferu. Svoje su rezultate podijelili i s Google Earthom u Travel & Tourism galeriji.

Ovu nevjerojatnu ekipu teško ćete uhvatiti za rep, no ono što zapravo želite jest uživati u njihovim radovima te stoga provjerite njihovu AirPano stranicu. Čini se da u pauzi za kavu skoknuti do Singapura više i nije tako nemoguće.

Facebook Google Plus Twitter
You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

0 komentari:

Objavi komentar