Searching...

Mark

srijeda, 15. svibnja 2013.

Zimo: Prvi svemirski glazbeni video spušten na Zemlju

Zimo
Blog o društvenim mrežama, multimediji i dizajnu
Prvi svemirski glazbeni video spušten na Zemlju
May 15th 2013, 07:38

„I noga u stražnjicu korak je naprijed“ tek je jedna od mnogih internetskih mudrosti. Ipak, od svih tih silnih koraka svi ćemo se s osmijehom sjetiti onoga malog za Neila Armstronga, a velikog za čovječanstvo.

Apollo 11 i njegova posada davnih su dana šarmirali naše bake i mame šetajući se Mjesecom. Jednako tome astronauti i danas koriste vrhunsku tehnologiju koja u bežičnom svijetu stvara osjećaj da nas ne dijele ni dvije ulice. Baš kako i priliči pravim svemirskim dečkima - rado će podijeli informacije s nama, zapelima na Zemlji. Jedan od njih, boraveći gotovo pet mjeseci na Međunarodnoj svemirskoj postaji, posebno nas je uveseljavao - kapetan Chris Hadfield.

Ovaj simpatični Kanađanin potrudio se da svatko od nas uz jutarnju kavu bude poslužen i nevjerojatnim prizorima našeg planeta snimljenog iz svemirske postaje u kojoj je boravio sa još dvojicom kolega, Romanom Romanenkom i Tomom Marshburnom - i to na samo klik ili dva ukoliko pratite njegove profile na Twitteru ili Facebooku. Uz sve svoje kapetanske dužnosti, Chris je nalazio vremena i za održavanje video konferencija, kreiranje spomenutih fotografija, snimanje video obilaska spavaonica, objašnjavanje nama dnevnih zanimljivosti poput manjka gravitacije na primjeru vode pa i – pjevanje!

David Bowie, dobrovoljno ili ne, postao je inspiracija za stvaranje i snimanje prvog glazbenog spota nastalog u svemiru jednostavno nazvanog prema originalu - Space Oddity. Uzevši u obzir specifične uvjete u kojima je nastao, viralno širenje internetom i višemilijunski pregledi ovog videa nisu začuđujući.


Kapetan Hadfield se upravo ovih dana spustio natrag na Zemlju sa svojom posadom. Za mjesto prizemljenja odabran je Kazahstan gdje su nakon uspješnog prizemljenja trojica astronauta nastavili put svojim obiteljima na drugom kraju planete. Zbog nulte gravitacije Chris će sada raditi na vraćanju mišićne mase te zbog toga neko vrijeme ostaviti po strani pokazani umjetnički talent.

Za to vrijeme pogledajte nekoliko od čitavog niza njegovih sjajnih fotografija Zemlje, od Afrike preko Australije, Brazila i Egipta – ne nužno tim redoslijedom. Dok u pozadini svira Space Oddity, ima li što ljepše nego smještati i otkrivati detalje našeg zajedničkog doma kroz jedne sasvim nove naočale?


Facebook Google Plus Twitter
You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

0 komentari:

Objavi komentar