Searching...

Mark

četvrtak, 30. svibnja 2013.

Zimo: Neelie Kroes pred EU parlamentom: Ukinimo roaming, uvedimo internetsku neutralnost

Zimo
Blog o društvenim mrežama, multimediji i dizajnu
Neelie Kroes pred EU parlamentom: Ukinimo roaming, uvedimo internetsku neutralnost
May 30th 2013, 10:51

Potpredsjednica Europske komisije Neelie Kroes u svom današnjem govoru pred Europskim parlamentom najavila je paket zakona kojima unutar Europske unije namjerava ukinuti roaming te zakonski osigurati internetsku neutralnost (eng. net neutrality). 

I want EU 2 end mobile #roaming costs in #EU. I want EU 2 save the right 2 access open internet by guaranteeing #netneutrality Do u agree?

— Neelie Kroes (@NeelieKroesEU) May 30, 2013

Kroes tvrdi kako bi uvođenje zajedničkog europskog telekomunikacijskog i ICT tržišta stvorilo oko 110 milijardi eura novih ekonomskih aktivnosti.

Osim ukidanja roaminga, Kroes traži od Europskog parlamenta uvođenje zakonske obveze poštivanja internetske neutralnosti za sve koji pružaju usluge pristupa internetu, odnosno obvezu da sve podatke u mreži svih mreža tretiraju jednako.

Iako građani Europske unije i danas uživaju u znatno nižim cijenama mobilnog roaming, Kroes smatra kako treba ukinuti sve fiktivne granice i omogućiti u potpunosti jedinstveno telekomunikacijsko tržište. Pretpostavljam da bi to značilo jednaku cijenu razgovora i podatkovnog prometa za cijelu EU.

"Vrijeme za promjenu je sada." - izjavila je Kroes te izrazila nadu kako će joj članovi Europskog parlamenta, u kojem će od 1.7. sjediti i 12 zastupnika iz Hrvatske, pomoći da navedeni paket zakona što prije prođe potrebnu proceduru kako bi do novih izbora za Europski parlament (svibanj 2014.) stupio na snagu

 

Facebook Google Plus Twitter
You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

0 komentari:

Objavi komentar