Searching...

Mark

srijeda, 15. svibnja 2013.

Zimo: Google na I/O pokreće glazbeni streaming servis?

Zimo
Blog o društvenim mrežama, multimediji i dizajnu
Google na I/O pokreće glazbeni streaming servis?
May 15th 2013, 06:54

Iako online glazbenom industrijom vlada Appleov iTunes, konkurencija iz godine u godinu postaje sve jača, pa je tako nakon odličnog Spotifyja i Pandora ne red došao i Google.

Uoči Googleove konferencije I/O, procurile su glasine kako će kompanija na svojoj konferenciji objaviti novi glazbeni streaming servis, konkurenta Spotifyu i Appleu. Google je navodno već potpisao ugovore s Universal Music grupom i Sony Music Entertainmentom — dvije najveće izdavačke kuće — za svoja oba servisa — YouTube i Google Play.

Ako su glasine točne to znači da bi Google konkurirao Appleovom novom servisu — koji bi također trebao biti objavljen ove godine a koji polako uvodi streaming umjesto obaveznog preuzimanja kako je to do sada bio slučaj. Kako se navodi, Apple navodno želi više konkurirati Pandori, servisu koji nasumično reproducira pjesme, dok primjerice Google želi više biti sličan Spotifyu gdje korisnici sami mogu kreirati liste i preslušavati pjesme zasebno.

Jasno je kako Google ima vrlo dobre temelje za lansiranje glazbenog servisa zahvaljujući moćnom YouTubeu koji na mjesečnoj bazi posjeti 800 milijuna korisnika, a koji ionako najviše pregledavaju glazbene video spotove.

Za sada nisu poznati detalji kako će Google naplaćivati glazbu, pa tako The New York Times navodi kako neće biti besplatnih mogućnosti kao što to primjerice nudi Spotify, a šuška se i kako će se na YouTubeu ponuditi opcija licenciranja zvuka bez slike. 

Više o svemu ćemo saznati danas s obzirom da za nešto više od devet sati počinje Google I/O konferencija, koju možete pratiti na ovom linku.

Izvor: The Verge

Facebook Google Plus Twitter
You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

0 komentari:

Objavi komentar